Excel očami účastníkov kurzu

článok na blog uverejnený: 29. marca 2019

Často sa rozprávam s ostatnými účastníkmi kurzov o rôznych témach, zaujímajú ma ich názory na problematiku i na priebeh kurzov. Slovo som tentokrát dala teda účastníkom kurzu. Oslovila som dvoch mužov, ktorí so mnou absolvovali celý balík školení (Excel I., Excel II. a Excel III.) …na čo som bola zvedavá a čo som sa dozvedela, sa dozviete v článku.

 

Otázka 1: Ako ste boli spokojní s balíčkom kurzov? (Excel I,Excel II.,Excel III.) Čo sa vám páčilo/nepáčilo?

Andrej: Najviac sa mi páčilo, že lektor sa seriózne zaujímal, či nám to ide a či to máme správne. Zopakoval som si jednotlivé celky postupne podľa náročnosti, takže som spokojný. A prihlásim sa určite aj na 4-ku…
Tomáš:
 S balíčkom kurzov som spokojný. Nečakal som, že tie tri týždne tak rýchlo prejdú. Triky, ktoré som sa naučil na kurzoch, som aplikoval už aj v práci a teraz som ja ten, ktorý radí kolegom v práci s Excel-om.

 

Otázka 2: Čo ste si z kurzu odniesli?

Andrej: Mne sa osobne páčili materiály, ktoré sme dostali. Teraz ich mám v práci na stole a keď niečo neviem, tam to je takmer určite napísané. Prípadne to nájdem vo svojich poznámkach na okraji…
Tomáš:
 Na kurze sme dostali vytlačené materiály a potom ešte aj súbory, s ktorými sme pracovali. Ja som si skopíroval aj čisté zadania a následne po kurze (i teraz) si to cvičím doma po večeroch.

muž s notebookom

Otázka 3: Akého lektora ste si vybrali (alebo ktorý lektor vám pripadol)? Odporučili by ste ho budúcim účastníkom?

Andrej: Ja som bol najviac stotožnený s vysvetľovaním pána Tótha, bol priateľský, vtipný a bolo vidieť, že má skúsenosti s prezentovaním a na druhej strane praktické skúsenosti s Excelom. Áno, odporučil.
Tomáš:
 Ja som si mal možnosť vybrať lektora menom Michal Mančík –  vysmiaty pánko, veľmi príjemný. Čo sa týka učebných látok, naučil čo bolo treba, aj zodpovedal všetky otázky.

 

Otázka 4: S akými znalosťami ste sa na kurz hlásili a s akými odchádzali po absolvovaní balíčku Excel?

Andrej: Ja pracujem ako odborný referent v jednom korporáte, takže som bol na úrovni niečo medzi základný a mierne pokročilý. Teraz môžem povedať, že som na úrovni pokročilý a je to vidieť aj v práci.
Tomáš: Som zamestnaný na ministerstve, takže s Excelom pracujem. No nečakal som, čo všetko Excel dokáže. Po kurze som v práci oveľa efektívnejší, takže sa cítim naozaj na úroveň pokročilý.

káva vedľa počítača, môžete si ju dopriať aj na kurze

Otázka 5:  Čo by ste odkázali budúcim účastníkom kurzu?

Andrej: Ja som si na kurz nič špeciálne nedoniesol ani sa nepripravoval, dokonca aj pero som zabudol. Preto som bol prekvapený, že v IT Learning úplne všetko zabezpečili. V učebni bol pripravený poznámkový blok, pero a materiály k výučbe. Takže stačilo prísť s otvorenou hlavou 🙂
Tomáš:  Ak niekto váha, nech sa určite prihlási. Mňa najviac na kurzoch prekvapil prístup lektorov, neformálnosť – cez prestávku sme s lektorom boli na káve v priestoroch IT Learning. Okrem toho tam na nás čakali croisanty, káva a rôzne čaje. Sám som váhal, či robím dobre, no teraz neľutujem. Oplatilo sa.

 

Tak toto boli otázky a odpovede, ktoré – mám pocit – zaujímajú každého z nás, ktorí sa chceme vzdelávať (nielen v Exceli).
Sama som si tento balíček mala možnosť vyskúšať a zhodnotiť.
A ako som si viedla ja, sa dočítate na blogu zo sveta IT v inom článku…

autorom článku je: Kristína Lörinczová
Absolventka Ekonomickej univerzity v Bratislave, nadšenkyňa vzdelávania so záľubou o oblasť IT, ekonómiu a podnikanie. Testuje SW a po práci kurzy IT Learningu. Rada sa s vami podelí o svoje pocity a dojmy prostredníctvom blogov.

Páčil sa vám článok? Pošleme vám podobné.
Aktivujte si okamžité zasielanie noviniek a článkov – už vám od nás nikdy nič neunikne. Môžeme vás okamžite informovať o aktuálnej akcii, novinke, špeciálnej kampani či zľave alebo novom článku na našom blogu. Akonáhle sa u nás v novinkách niečo zmení alebo pridá, do pár minút vám automaticky posielame email s odkazom na novinku na našu stránku. A odhlásiť sa môžete kedykoľvek. Nič neriskujete.


Nikam neodchádzajte, pozrite si naše novinky, akcie alebo si
prečítajte ďalšie podobné články:

Podobné články z kategórie
Balíček Excel, Excel, IT kurzy, Kancelária a MS Office, kurz excel, rozhovor


Aktuálna akcia na IT kurzy a počítačové a marketingové kurzy v Bratislave