Nové a vylepšené kurzy Raketového Copywritingu

Expresný kurz grafiky – úprava obrázkov (nielen) pre web

kategória: novinka pridané: 19. marca 2021

Medzi kurzy IT Learning Slovakia pribudol ďalší – dlho očakávaný – kurz venujúci sa oblasti grafiky určený pre správcov webov, začínajúcich fotografov, nových majiteľov e-shopov, web-stránok, a tiež ľudí z firiem, ktorí špecifikujú požiadavky pri zákazkách grafickým štúdiám.
Budeme na ňom predovšetkým upravovať obrázky a povieme si všetko podstatné čo s tým súvisí.

Expresný kurz grafiky - formáty a farby, spracovanie a úprava obrázkov, fotobanky a bezplatné editory

Užitočné doplňujúce informácie v ňom nájdu absolventi našich kurzov WordPressu, tvorby webstránok, PowerPointu a tých, kde sa pracuje s grafickými výstupmi.

Zistili ste, že obrázky a fotografie, ktoré používate na web-stránkach nie sú to pravé orechové, niečo im chýba. Ako tomuto vyššie. Je na vašich obrázkoch z foťáku priveľa detailov? Spomaľujú web? Sú rozostrené, či majú pri zväčšení na hranách modrosivý šum? Známi vám povedali, že máte orezať obrázok na iný rozmer, nemáte dobré rozlíšenie, máte použiť bezstratovú kompresiu,… Alebo povedali, že máte kvôli šumu použiť iný formát? Vy im jednoducho nerozumiete.
Potrebujete sa zorientovať v termínoch a začať používať počítačovú grafiku efektívne.

Mimochodom – ten náš obrázok je len trochu zle orezaný.

Expresný kurz grafiky je zhrnutím rokov práce s grafikou pre web i tlač viacerých našich lektorov. Vychádza z toho, čo potrebuje človek pre prax pri práci s obrázkami. Je „overený“ skúsenosťami reálnych ľudí z praxe, postavený na odpovediach na doplnkové otázky účastníkov po kurzoch programovania, WordPressu, Canvy, Wordu či PowerPointu.

Kurz je vhodný pre začiatočníkov v oblasti používania grafiky.
Nie je orientovaný do oblasti tvorby, ale do oblasti úprav existujúcich grafických výstupov podľa cieľa ich použitia.

Ktorý grafický program si vybrať?

Zvažujete naučiť sa Photoshop, ale vlastne ani neviete, či ho vôbec potrebujete…
Na expresnom kurze grafiky sa dozviete všetky podstatné informácie zo sveta grafiky, aby ste sa v ňom vedeli orientovať, učili sa to, čo potrebujete a prakticky si vyskúšate, čo budete ako človek pracujúci s obrázkami a fotografiami potrebovať. Pre tlač i na web.

Hoci spoločnosť Adobe a jej grafické nástroje sú dnes bezpochyby najpoužívanejšími nástrojmi pre grafikov (Photoshop, Illustrator, Indesign), existuje i nenápadná silná konkurencia. Ktorý grafický program si zvoliť pre svoju prácu? Inštalácia, cena v porovnaní s výkonom a praktické využitie – aj toto sú témy grafického kurzu.

Čo sa na kurze konkrétne naučíte?

V úvode spomenieme niektoré dôležité informácie o farbách, dostanete tip na overené farebné kombinácie pri výbere zladených farieb. Porovnáme si najpoužívanejšie farebné modely a vysvetlíme, ktoré používame na webe, ktoré v tlači. Ukážeme si rozdiely – čo je vektorový a rastrový obraz a kedy ktorý používať. Prejdeme si význam a používanie skratiek PPI/ppi a DPI/dpi. A aké ich hodnoty potrebujete používať v praxi, aby ste mali skvelé výsledky.

Časť tohoto jednodňového kurzu je venovaná najčastejšie používaným grafickým formátom, ich výhodám a slabým miestam. Po ňom budete vedieť, ktoré sú načo vhodné, čo je to kompresia obrázkov, kedy použiť stratovú a kedy bezstratovú kompresiu. Ako konvertovať formáty, ktoré grafické programy sú vhodné na úpravu fotografií a ktoré na tvorbu grafiky. Spoznáte bezplatné fotobanky, ich možnosti a obmedzenia, vektorové fotobanky a úpravu vektorov, na čo si dať pozor pri platených fotobankách, ako pristupovať k autorským právam pri práci s fotkami a mnoho iného.

Ukážky zo sprievodnej prezentácie, ktorú dostane každý účastník

Na praktickom cvičení sa naučíte rozumieť pojmom z oblasti grafiky i používať na konkrétnych príkladoch jeden z neplatených grafických programov – ukážeme si ako zmeniť rozlíšenie, konvertovať obrázky, zmeniť ich rozmer alebo rýchlo a jednoducho spraviť priehľadné pozadie.

Expresný kurz grafiky je pre vás vstupnou bránou do sveta grafiky – jej terminológie, programov a základov použitia na úpravu obrázkov. Znalosti z tohoto kurzu oceníte v praxi pri tvorbe webových stránok, v marketingu, pri vyberaní a úprave obrázkov k článkom a na web, prípadne i na našich ďalších kurzoch súvisiacich s oblasťou grafiky.


Aktuálna akcia na IT kurzy a počítačové a marketingové kurzy v Bratislave